Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Pomidory z czosnkiem i bazylią

Składniki:
- 2 kg pomidorów
- pęczek bazylii
- 1 duża główka czosnku

Sposób przygotowania:

1. Pomidory myjemy dokładnie, wkładamy do garnka lub miski, zalewamy wrzącą wodą tak aby były przykryte, po 10 s. odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
2. Następnie obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, wielkość wedle uznania.
3. Bazylię płuczemy, osączamy, siekamy w paseczki.
4. Czosnek obieramy i drobniutko siekamy.
5.Wszystkie trzy składniki mieszamy w misce. 6. Przygotowane pomidory nakładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 20-30 min.
7. Po wyjęciu odstawiamy do góry dnem, do ostygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation