Biżuteria

monika stawiarska

Ciasto Rafaello
Biszkopt:
160 g mąki
220 g cukru
6 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem:
250 g Kasia
160 g mąki
220 g cukru
1 l mleka
1 olejek waniliowy
Wierzch:
100 g wiórków kokosowych
70 g Kasia
3 łyżki cukru
ajka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (20x25cm) i piecz w 180st.C. przez około 30 min.
Pół litra mleka wlej do garnka, dodaj cukier i zagotuj. Do pozostałego mleka dodaj olejek i przesianą mąkę. Dokładnie wymieszaj i wlej do gotującego się mleka. Jeszcze przez chwilę gotuj na małym ogniu. Odstaw do wystygnięcia. Kasia zmiksuj i dodawaj do niej po trochu zimnego kremu. Biszkopt przekrój w poprzek na dwie części i obie posmaruj kremem (na spodzie biszkopt, na to masa, na nią drugi biszkopt i znów masa). Na wierzchu rozprowadź podsmażone na Kasia osłodzone wiórki kokosowe.

Temperatura piekarnika : 180oC

Czas pieczenia: ok. 30 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation