Wnętrza

Home Sweet Home.., Home, home sweet..

PRINCE POLO

Składniki na biszkopt:
- 4 jajka
- 4 łyżki cukru
- 4 łyżki mąki
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Dodać żółtka, zmiksować. Dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie połączyć. Wylać do blaszki ( 25x35 cm ), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C około 25 minut. Wystudzić.
Składniki na masę śmietanową z Prince Polo:
- 1 litr śmietany kremówki ( 36 % )
- 2 łyżki cukru pudru
- 6 łyżeczek żelatyny w proszku, rozpuszczonej w 1/4 szklanki gorącej wody
- 4 wafelki Prince Polo ( każdy o wadze 50 g )
- 100 g gorzkiej czekolady
- puszka brzoskwiń w syropie
Dodatkowo:
- 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe
Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić w kosteczkę. Zalewę wykorzystać do naponczowania biszkoptu.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Cienką strużka wlewać lekko ciepłą żelatynę, miksując. Dodać startą na dużych oczkach czekoladę, pokruszone wafelki i kawałeczki brzoskwiń, wymieszać.
Masę wyłożyć na biszkopt, wyrównać, włożyć do lodówki, do stężenia.
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Tężejące, wylać na masę śmietanową z Prince Polo. Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation