Kuchnia

Ciasto francuskie

Szybkie paszteciki

Składniki

1 opakowanie ciasta francuskiego (450 g) podzielonego na 6 "płatków"
100 g kiszonej kapusty
4 pieczarki
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 jajko
sól i pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia i wysmarowania blachy

Paszteciki z gotowego ciasta francuskiego
Etapy przygotowania

Ciasto francuskie rozmrozić. Kapustę pokroić drobno. Pieczarki, cebulę i czosnek obrać i pokroić w kosteczkę. Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wrzucić cebulę i czosnek. Po chwili dodać pieczarki. Na koniec wsypać kapustę. Podsmażyć i doprawić solą oraz pieprzem. Na każdy "płatek" ciasta francuskiego położyć 2-3 płaskie łyżki farszu. Zawinąć z obu stron. Dokładnie posklejać brzegi. Dla dekoracji można na bokach przyłożyć widelec. Posmarować jajkiem. Włożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy. Piec w piekarniku ok 30 minut w temperaturze ok. 120 stopni. Gdy ciasto z jednej strony się zrumieni, przełożyć na drugą. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation