Kuchnia

Ciasto francuskie

Parówki w cieście z warzywami

ciasto francuskie - 1 opakowanie
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 2 sztuki
parówki - 8 sztuk
cukinia - 1 sztuka

papryka czerwona - 1 sztuka
pieczarki - 4 sztuki
żółty ser - 8 plastrów
jajko - 1 sztuka

1.Ciasto francuskie pokrój na 8 jednakowych pasków.
2.Cukinie i pieczarki umyj i pokrój w cienkie paski, paprykę w cienkie piórka.
3.Na każdy kawałek ciasta wyłóż plasterki pieczarek, cukinii, posyp pokruszoną mini kostką Knorr, następnie połóż paprykę i plasterek sera.
4.Parówki połóż na wierzchu tak aby wystawały za ciasto i zawiń.
5.Na blachę do pieczenia wyłóż papier pergaminowy i przełóż roladki. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem i piecz w piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut.
Tip: Takie danie doskonale smakuje jako letnia przekąska na świeżym powietrzu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation