Święta i uroczystości

Wielkanoc

Świąteczna sałatka z indykiem - składniki:

pierś z indyka - 0.6 kilograma
Naturalna Przyprawa do mięs Knorr - 2 łyżeczki
jajka - 5 sztuk
ananas (z puszki) - 100 gramów
szynka gotowana - 100 gramów

ser żółty - 100 gramów
sok z połowy cytryny
majonez - 200 gramów
curry - 0.5 łyżeczki
szczypior - 0.5 pęczka

1.Jajka ugotuj na twardo, wystudź i 4 szt. pokrój w kostkę ok. 1x1 cm. Ostatnie jajko pozostaw do dekoracji.

2.Pierś opłucz i natrzyj przyprawą Knorr. Skrop kilkoma kroplami oliwy, zawiń ścisło w aluminiową folię i upiecz w temp. 160 st. C ok. 35 min. Po wystudzeniu pokrój w kostkę wielkości 1x1 cm.

3.Pozostałe składniki: ananasa, szynkę oraz żółty ser również pokrój w kostkę tej samej wielkości, co indyka.

4.Majonez wymieszaj dokładnie z curry i sokiem z cytryny.

5.Wszystkie składniki połącz razem, dodaj majonez i wymieszaj. Dopraw do smaku, jeśli istnieje taka potrzeba. Następnie gotową sałatkę przełóż do salaterki i posyp wierzch pokrojonym szczypiorkiem. Pozostawione jajko pokrój w cząstki i udekoruj sałatkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation