Kuchnia

⇒ BUŁECZKI, CIASTECZKA, DROŻDŻÓWKI, ROGALIKI » ☕️ …✽

Kuleczki Bounty

Składniki:

200 g wiórek kokosowych
100 ml śmietany 30%
70 g cukru pudru
70 g masła

Dodatkowo:

150 g mlecznej czekolady

Wiórki kokosowe wsypuję do miski, dodaję cukier puder i mieszam. W rondelku podgrzewam śmietanę z masłem aż tłuszcz się roztopi. Płynne składniki wlewam do kokosu z cukrem, dokładnie mieszam. Z masy formuję dość duże kuleczki (wielkość dużego orzecha włoskiego) ściskając masę w dłoniach zwilżonych wodą. Uformowane kulki odkładam na deseczkę. Wstawiam do lodówki na 2 godziny lub na całą noc do stężenia.
Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej. Za pomocą wykałaczki obtaczam każdą kuleczkę w czekoladzie i odkładam na deskę. Wstawiam do lodówki na 1 - 2 godziny do schłodzenia.
Smacznego! :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation