Hobby

W zdrowym ciele zdrowy duch

Dip z czerwonej fasoli
składniki:

1 szkl ugotowanej czerwonej fasoli
½ szkl wody
½ cebuli, posiekanej
1½ łyżki oliwy
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
½ łyżki przecieru pomidorowego
¼ łyżeczki mielonego kminku
¼ łyżeczki kolendry w proszku
⅛ łyżeczki cynamonu
⅛ łyżeczki soli morskiej
2 łyżki soku z cytryny
Rozgrzej na patelni oliwę i zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj wodę, fasolę, przecier i przyprawy. Gotuj razem 7-8 minut. Dodaj sok z cytryny i zdejmij patelnię z ognia. Wymieszaj wszystko razem i gdy przestygnie zmiksuj blenderem na jednolitą, sprężystą masę. Podawaj posypane tartą skórką z cytryny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation