Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Kokosanki! :)

Składniki:
mąki 30 dag
jajek 3 sztuki
margaryny 10 dag
proszku do pieczenia 3 łyżeczki
cukru pudru 25 dag
miodu 4 łyżki

Polewa:
margaryny 0,5 kostki
cukru pudru 1 szklanka
kakao 3 łyżki

Sposób przygotowania:
Jajka utrzeć z cukrem.Dodawać powoli roztopioną i wystudzoną margarynę ,ucierać.Dodać miód i dalej ucierać.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na kwadratową blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Piec w temperaturze 180 stopni 25-30 min. Polewa:margarynę rozpuścić, dodać cukier i kakao dokładnie wymieszać,gotować na małym ogniu ,aż zacznie gęstnieć. Ciasto po upieczeniu i ostudzeniu kroimy na kwadraciki i obtaczamy w ostudzonej polewie i wiórkach kokosowych. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation