Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Pierożek a'la lasagne
czas przygotowania 30 min

Przygotowanie
Składniki
- makaron pierożek - 250 g

- łopatka wieprzowa - ? kg

- cebula - 2 szt

- czosnek - 5 ząbków

- Pomidory pelati- 2 małe puszki

- olej - 3 łyżki

- sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie
W pierwszej kolejności gotujemy i hartujemy makaron. W międzyczasie kroimy w kostkę cebulę i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy zmielone na maszynce mięso, pomidory oraz wszystkie przyprawy. Całość dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i połączyć z makaronem. Całość posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation