Kuchnia

ciasta i nie tylko

:) Hot Chocoloate Brownie Torte

Składniki na tort:
3/4 szklanki masła
3/4 filiżanki niesłodzonego kakao
3/4 filiżanki cukru pudru
3/4 filiżanki brązowego cukru
1/4 do 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
3/4 łyżeczki soli
2 duże jajka
1 1/4 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki półsłodkiej czekolady
3 łyżki cukru

Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Masło roztop w rondelku i zdejmij z ognia. Dodaj kakao, cukry, pieprz i sól aż mieszanina będzie gładka i dodaj jajka. Mąkę i proszek przesiej przez sitko do małego naczynia, połącz dobrze ze sobą i wymieszaj z czekoladą.
Ciasto rozłóż w przygotowanej formie i rozsyp czekoladowy proszek na górę ciasta. Piecz przez 50 min.

Polewa:
3/4 szklanki gorzkiej czekolady
1/2 szklanki białej czekolady

Rozpuść oddzielnie każdą czekoladę. Najpierw polej ciasto gorzką czekoladą, następnie skrop białą czekoladą i za pomocą wykałaczki rozciągnij ją w różne strony.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation