Kuchnia

fit słodkości

Dietetyczne serniczki cytrynowe z musem z kiwi!

Przepis na 10 mini serniczków:

500g sera twarogowego (u mnie odtłuszczony!)
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
1 jajko
sok z 0,5 cytryny
2-3 łyżeczki cukru brzozowego
0,5 łyżeczki aromatu cytrynowego
1 kiwi
Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Twaróg mieszamy z cukrem, jajkiem i mąką ziemniaczaną. Wciskamy do masy sok z cytryny i dodajemy odrobinę cytrynowego aromatu. Dokładnie mieszamy. Gotową masę przelewamy do silikonowych papilotek – takich jak używacie do pieczenia babeczek. Kiwi obieramy ze skórki, kroimy w kostkę a następnie rozdrabniamy blenderem na gładki mus. Na każdy serniczek nakładamy pół łyżeczki musu z kiwi i za pomocą wykałaczki rozprowadzamy go po wierzchu. Zmniejszamy temperaturę piekarnika do 120°C i pieczemy serniczki przez 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation