Kuchnia

Ciasta i ciasteczka

Sundae z malinami - Przepis

Składniki, 4 porcje:

• 1 szklanka malin
• 8 łyżek likieru kokosowego (ewentualnie cytrynowego)
• 4 gałki lodów (domowych lub gotowych np. waniliowych, śmietankowych)

Polewa czekoladowa z marshmallows:

• 1 szklanka pianek marshmallows
• 1/2 szklanki śmietanki kremówki
• 50 g gorzkiej czekolady, posiekanej







Przygotowanie:
Na dno szklanek lub kieliszków włożyć maliny, skropić je likierem i rozgnieść.
Przygotować polewę: w rondelku podgrzać śmietankę, gdy będzie gorąca odstawić z ognia, włożyć pianki marshmallows oraz posiekaną czekoladę. Odstawić z ognia i mieszając roztopić do uzyskania gładkiej masy.
Gdyby masa wyszła za gęsta, można dodać więcej śmietanki lub mleka. Gdyby składniki nie rozpuściły się, można masę delikatnie podgrzać.
Gdy polewa będzie już gotowa wyłożyć lody na maliny, polać polewą i podawać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation