Uroda

Przydatne sposoby i porady.

ROZJAŚIAMY PIEGI
•Z pietruszki - zmiksuj kilka gałązek natki pietruszki z 4 łyżkami gorącej wody. Dodaj 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego. Gotową masę nałóż na skórę i zostaw na 20 min. Po tym czasie zmyj letnią wodą. Stosuj systematycznie kilka 3-4 razy w tygodniu.
•Z truskawek - garść truskawek rozgnieć na papkę, dodaj kilka kropel soku z cytryny. Nałóż maskę na 10 min. na twarz. Spłucz ciepłą wodą.
•Z migdałów - 4 migdały bez skórek rozgnieć w moździerzu na proszek (możesz kupić gotowe tarte migdały). Wymieszaj je z białkiem jajka i kilkoma kroplami soku z cytryny. Maseczkę nakładamy na skórę na 15 minut. Po tym czasie zmywamy letnią wodą.
•Z nagietka - 4 łyżki suszonych płatków nagietka zalewamy 1,5 szklanki wrzątku i parzymy pod przykryciem przez 10 minut. Odcedzamy zioła, dodajemy do nich kilka kropel soku z cytryny i nakładamy gotową miksturę na skórę z piegami. Po 15 min. zmywamy.
•Z ogórka - Pokrojony ogórek nakładamy na miejsca występowania piegów na 20 minut.
Toniki do przecierania skóry:
•Z ogórka - Ogórek zmiksuj, wyciśnij z niego sok. Świeżym, jednodniowym sokiem przecieraj twarz i dekolt 2 razy dziennie.
•Z cytryny - Łyżkę soku z cytryny rozcieńcz w łyżce przegotowanej wody, przemywaj twarz 2 razy dziennie.

Dieta:
Duża ilość witaminy C oraz beta-karotenu w codziennej diecie pozwala zmniejszyć powstawanie piegów i przebarwień. Warto więc jeść warzywa i owoce, które je zawierają, m.in. marchewkę, czerwone i czarne porzeczki, truskawki i cytrusy. Dobrze też działa na rozjaśnienia przebarwień chrzan. Codziennie zjadaj łyżkę stołową tartego chrzanu. Dodawaj ją do sałatek, wędlin i na kanapki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation