Kuchnia

Pycha - słodkości

Ciasto Rafaello bez ppieczenia

Skladniki:

1 litr mleka
4 zoltka
4 lyzki maki ziemniaczanej
4 lyzki maki pszennej
150 g wiorek kokosowych
4 cukry waniliowe
szklanka cukru
250 g masla
Ponadto:

100 g kokosu
300 g ciasteczek kokosowych

Zoltka ubic z cukrem waniliowym i 4 lyzkami cukru. Dodac obie maki i 250 ml mleka. Zmiksowac. Pozostale mleko wlac do garnka, wsypac reszte cukru i wiorki kokosowe. Zagotowac. Zdjac z gazu i wlac mase jajeczna, caly czas mieszajac. Postawic raz jeszcze na gazie i mieszajac zagotowac. Zdjac i ostudzic co jakis czas mieszajac.

W miedzyczasie przyrumienic pozostale wiorki kokosowe.

W duzej misce ubic maslo na puch. Dodawac partiami ostudzony budyn kokosowy, za kazdym razem bardzo dobrze miksujac.

Ciasteczka kokosowe ulozyc na dnie duzej formy. Wylozyc 1/3 ilosci kremu, rozsmarowac. Powtorzyc czynnosc, zakanczajac na kremie. Posypac przyrumienionymi wiorkami kokosowymi. Mozna tez zrobic jakis wzorek. Wlozyc do lodowki na kilka godzin, lub na cala noc. Podawac. Gotowe :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation