Kuchnia

⇒ Cztery pory roku w kuchni » ☕️ …✽

Sałatka a`la NICEJSKA - zamiast anchois... tuńczyk. Na LUNCH! - Food - Boska.pl

Potrzebujesz: 100 g mieszanki młodych sałat, 1 małe dojrzałe awokado, 1 jajko, 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 2 młode ziemniaki, garść czarnych oliwek, 3 łyżki jogurtu greckiego, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 łyżka soku z cytryny, 1 ząbek czosnku, sól i pieprz do smaku

Ziemniaki pokrój w ćwiartki i ugotuj w mundurkach. Jajko ugotuj na półmiękko. Awokado przekrój, usuń pestkę i łyżeczką wyjmij miąższ. Sałatę wymieszaj z oliwkami, tuńczykiem i awokado. Na wierzchu ułóż ćwiartki ziemniaków i przekrojone na pół jajko. Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny i oliwą. Dodaj posiekany czosnek. Sałatkę polej sosem, posyp solą i pieprzem. Jedz od razu
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation