Kuchnia

CIASTA !

Ciasto jogurtowe z migdałami

Składniki: ( na keksówkę 22 x 11,5 x 6 cm )
- 90 g jogurtu naturalnego
- 3/4 kubka mąki
- 2 łyżki cukru
- 1/4 kubka oleju
- 2 łyżki syropu klonowego
- 1 jajo
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 g płatków migdałów

Przygotowanie:
do miski wlać jogurt, dodać jajko, dokładnie wymieszać
dodać pozostałe składniki: mąkę, cukier, olej, syrop klonowy i proszek do pieczenia - wymieszać (ja wszystko mieszam rózgą)
formę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, posypać płatkami migdałów
wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30-35 minut (do suchego patyczka)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation