Kuchnia

MUFFINKI

Piernikowe babeczki :)

Składniki:

2 szklanki mąki
1 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki przyprawy do piernika
szczypta soli
2 łyzki miodu
1 jajko
1/3 oleju rzepakowego
szklanka mleka
Krem
100g masła
2 szklanki cukru pudru
2 łyżki śmietany kremówki lub mleka
2 łyżeczki cynamonu
posypka cukrowa
Przygotowanie:
Osobno łączymy składniki suche, osobno mokre.
Następnie mieszamy całość do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji.
Ciasto przekładamy do foremek na wysokość 3/4 papilotki.
Pieczemy 25 minut w temp. 180°C.
Przygotowujemy krem:
Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładka masę, dodać 2 łyżki śmietany (lub mleka), przyprawy. Zmiksować.
Dekorować wystudzone babeczki kremem i posypka cukrową.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation