Kuchnia

ciasta i desery

skŁadniki: opakowanie galaretki cytrynowej,pomarańczowej, truskawkowej, wiśniowej, opakowanie biszkoptów, szklanka mleka skondensowanego niesłodzonego

przygotowanie:
każdą galaretkę wsypujemy do oddzielnej miseczki i zalewamy połową szklanki wrzątku, mieszając, aż się rozpuści. odstawiamy do zgęstnięcia.

dobrze schłodzone mleko dzielimy na 3 części. ubijamy każde z osobna na puszystą masę, stopniowo wlewając 1 galaretkę - w ten sposób zrobić dwie pozostałe pianki, każdą w innym kolorze.

kolorowe pianki wlewamy kolejno do uprzednio przygotowanego podłużnego naczynia wyłożonego folią i biszkoptem.

najpierw cytrnową, potem różową a na koniec pomarańczowa. na pianki wlewamy przygotowaną wcześniej galaretkę truskawkową. przed podaniem schładzamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation