Kuchnia

do chlebka i nie tylko

Pasta z wędzonej makreli

Składniki:

1 wędzona makrela
2 ugotowane na twardo jajka
1/2 pęczka szczypiorku
2 ogórki kiszone
2 - 3 łyżki majonezu (w wersji odchudzonej jogurtu naturalnego)
1 łyżeczka musztardy (opcjonalnie)
sól, pieprz



Jajka ugotować na twardo. Z makreli ściągnąć skórę i powyjmować ości, należy to zrobić powoli i dokładnie, aby żadna mała ość się nie dostała do pasty (polecam to robić palcami), wrzucić do miski. Jajka obrać, pokroić drobno (lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach), ogórki, szczypiorek również drobno pokroić, dodać do miski. Dodać majonez (jogurt), musztardę, pieprz oraz sól, wymieszać dokładnie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation