Kuchnia

zupy

Zupa pomidorowo-paprykowa (zimowa)

250-300g wołowiny na zupę
cienkie paróweczki
jarzyny: marchewka, pietruszka, por, seler i kapusta ( może być mrożona mieszanka )
pomidory z papryką z puszki ( 2x400g netto )
makaron ( kokardki najlepsze )
śmietana
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka masła
sól, pieprz, papryka słodka
bazylia, szczypta estragonu
natka pietruszki

Mięso gotujemy w ok.1,5 litrze wody. Dodajemy pokrojone warzywa. Cebulkę i czosnek kroimy drobno i podsmażamy na maśle do zrumienienia. Miksujemy razem z zawartością puszek i wlewamy do wywaru. Wyciągamy ugotowane mięso ( zmiksowane z majonezem znakomicie nadaje się na kanapki ). Doprawiamy zupę przyprawami. Wkładamy paróweczki i gotujemy aż się zagrzeją.
Zupę podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem, paróweczkami, śmietaną i natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation