Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Składniki:

100 g wiórków kokosowych
80 g cukru pudru
20 g mleka w proszku pełnego
50 ml mleka
50 ml śmietanki kremówki 30 %
50 g białej czekolady
80 g masła
2 łyżki Malibu

Wiórki kokosowe dokładnie zmielić blenderem na gładki proszek. Powinno to trwać dobre kilka minut, a w efekcie wiórki powinny zyskać lekko wilgotną konsystencję - gdyż zacznie uwalniać się ich naturalny tłuszcz. W rondelku umieścić mleko, cukier puder, masło i czekoladę, stopić wszystko na niewielkim ogniu, aż do utworzenia gładkiej masy. Następnie dodać do wiórków, zmiksować dokładnie. Wlać śmietankę kremówkę oraz likier i ponownie zmiksować, a na końcu wsypać mleko w proszku. Wszystko jeszcze raz dokładnie potraktować blenderem. Na początku krem może być lekko płynny, lecz należy włożyć go do lodówki, a wtedy nabierze odpowiedniej konsystencji.

Więcej: http://gingerbreath.blox.pl/2013/01/Krem-kokosowy-jak-Raffaello.html#ixzz2euWLSzuf" rel="nofollow noopener noreferrer">http://gingerbreath.blox.pl/2013/01/Krem-kokosowy-jak-Raffaello.html#ixzz2euWLSzuf

źródło: http://gingerbreath.blox.pl/2013/01/Krem-kokosowy-jak-Raffaello.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation