Kuchnia

♥ Archi ♥, architecture, Architektura

Cappuccino

Spód:
1,5 paczki biszkoptów
napar z cappuccino lub kawy rozpuszczalnej

Biszkopty moczyć w kawie, ułożyć w foremce.

Masa cappucinno:
2 szkl. mleka
2 śnieżki
4 łyżki cappuccino
1 łyżka rozpuszczalnej
2 łyżki cukru pudru
500g serka mascarpone
3 łyżki żelatyny

Mleko zagotować, dodać 4 łyżki cappuccino i 1 łyżkę kawy. Schłodzić, dodać śnieżki ubić. Serek zmiksować z cukrem i dodać do śnieżki. 3 łyżki żelatyny wymieszać z 3/4 szkl. gorącej wody i lekko ciepłą dodać do masy. Wyłożyć na biszkopty, a na następnie ułożyć namoczone biszkopty.

Pianka cytrynowa:
500ml śmietany kremówki 36%
1 galaretka cytrynowa
2 łyżki cukru pudru

Śmietanę ubić z cukrem, dodać lekko ciepłą galaretkę, rozpuszczoną w 3/4 szkl. gorącej wody. Piankę wyłożyć na biszkopty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation