Kuchnia

Smarowidła, pasztety

Na Dokładkę ...: PASTA DO CHLEBA z makrelą wędzoną


PASTA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ


Składniki:
1 makrela wędzona
250g sera białego półtłustego
pęczek rzodkiewki
mała cebula
1/2 papryki czerwonej
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz
rzeżucha- garść

Przygotowanie:

Makrelę obrać z ości (rozłożyć na pół, usunąć kręgosłup, potem do wyjęcia będą tylko pojedyncze ostki) i podzielić na cząstki. Rzodkiewkę i paprykę umyć, cebulę obrać. Rzodkiewkę i cebulę pokroić w drobną kostkę, paprykę w trochę większą. Ser biały rozdrobnić widelcem. Wszytko połączyć, posolić, popieprzyć, dodać majonez i jogurt naturalny- wymieszać. Nakładać na kromki chleba i posypać rzeżuchą.

SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation