Kuchnia

desery

Gruszki gotowane w syropie
Składniki
4 dojrzałe gruszki
200 ml syropu Paola o smaku czarnej porzeczki
1 laska wanilii
starta skórka z 1 cytryny
starta skórka z 1 pomarańczy
4 porcje20 minut30 minutyProduktyDoskonale pasuje naCoś owocowegoSama słodyczPoprzedni
Sposób przygotowania
W rondelku zagotuj 1 litr wody z syropem Paola o smaku czarnej porzeczki, wanilią i skórką z pomarańczy i cytryny.
1
Obierz gruszki, umieścić je w syropie i gotuj przez 20 minut.
2
Następnie wyjmij gruszki i gotuj sam syrop kolejne 10 minut.
3
Ułóż gruszki w 4 miseczkach, skrop syropem Paola o smaku czarnej porzeczki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation