Kuchnia

chef

frittatę z płatkami owsianymi

* jajko, roztrzepane z łyżką mleka

* czubata łyżka płatków owsianych

* piers z kurczaka lub indyka, moze byc ryba ( w orginale jest parowka...)

* pomidor obrany ze skórki, pozbawiony gniazd nasiennych i pokrojony w kostkę

* łyżka kaparów

* sól, pieprz

* zioła prowansalskie

* oliwa z oliwek

* łyżka startego na grubych oczkach tarki sera


Na patelni rozgrzałam oliwę i dorzuciłam pokrojoną parówkę, smażyłam ją chwilkę i dosypałam do niej płatki. Doprawiałam sola i pieprzem, wrzuciłam kapary, wymieszałam i zalałam jajkiem. Po minucie - dwóch na lekko już ścięte jajko rozłożyłam pomidora, posypałam ziołami prowansalskimi i startym serem. Smażyłam pod przykryciem na małym ogniu około 4-5 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation