Kuchnia

Słodkości

Pączuszki na serku homogenizowanym

Składniki:
300 g serka waniliowego homogenizowanego (2 opakowania - zazwyczaj mają po 150 g lub 160 g)
3 jajka
1,5 szklanki mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

Dodatkowo
100 g drobnego cukru do wypieków (może być też cukier puder)
2 łyżeczki cynamonu
olej rzepakowy (ok. 1 l)
Serki mieszamy z jajkami, aż składniki się połączą. Następnie, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą, całość mieszamy widelcem do połączenia składników na gładką i jednolitą masę.
W garnku rozgrzewamy olej i małą łyżeczką maczaną w oleju nakładamy ciasto i wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy z każdej strony, aż będą rumiane (powinny się same obracać z boku na bok:-))
Wyjmujemy na ręcznik papierowy i osuszamy. Obtaczamy ciepłe w cukrze wymieszanym z cynamonem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation