Kuchnia

ŚNIADANKO

Receptura na 2 porcje:

100 g kremowego serka
100 g białej czekolady
100 ml śmietany kremówki
garść malin
50 g orzechowych ciastek
kilka posiekanych orzechów pistacjowych

Śmietanę ubij. Czekoladę rozpuść i dodaj do serka. Wymieszaj łyżką dokładnie, po czym dodaj bitą śmietanę i ponownie zamieszaj. Wstaw do lodówki. Maliny zmiksuj w blenderze. Ciastka pokrusz nieco.
Do słoika wsyp 1/4 część ciastek, później kilka łyżek kremu i malinowe puree, a następnie ponownie trochę kremu i malin. Na samym końcu posyp wierzch ciasteczkami i orzechami. Podobnie postąp przygotowując drugą porcję.
Uwaga, jeśli Twoje maliny są kwaskowe lub użyjesz wcześniej mrożonych, to dodaj cukru pudru do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation