Kuchnia

Kuchnia

ciasto jagodowe z mascarpone

Składniki : (w temperaturze pokojowej)

300g miękkiego masła
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 jajek
1 1/3 szklanki cukru
220g serka mascarpone
1 opakowanie budyniu waniliowego
jagody
masło i bułka tarta (do posmarowania formy)

Przygotowanie :

Formę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Jagody opłukaj, osusz ręcznikiem papierowym i posyp mąką.
Masło utrzyj na puszystą masę. Partiami wsypuj cukier nie przerywając miksowania. Po kolei dodawaj kolejny składnik, kiedy ostatni się połączy - serek, po jednym jajku oraz mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i budyniem. 3/4 ciasta wlej do formy ułóż jagody i przykryj pozostałą częścią ciasta. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 45-50minut w temperaturze 180 stopni.(po 30 minutach włączyłam termoobieg)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation