Kuchnia

kuchnia

Przepis na jabłka w cieście

Do zrealizowania przepisu na jabłka w cieście będziesz potrzebowała:

20 dag masła,
25 dag mąki,
1 jajka,
1 łyżki śmietany,
szczypty soli,
1 łyżki miodu,
10 dag jagód świeżych albo mrożonych,
8 dużych jabłek.
Sposób przygotowania:

Mąkę należy przesiać i połączyć z masłem, jajkami, śmietaną, solą i miodem. Zagniatamy ciasto i wkładamy je pod przykryciem na około 2 godziny do zimnego miejsca. Pod koniec tego czasu obieramy jabłka i usuwamy z nich gniazda nasienne. Do środka jabłek wkładamy jagody. Możemy także dodać do nich cukier bądź miód. Następnie wyjmujemy ciasto, które należy rozwałkować i podzielić na kwadraty takiej wielkości, byśmy mogły zawinąć w nie jabłka. Na środku ciasta kładziemy owoc i łączymy końcówki ciasta na jego górze. W ten sposób przygotowane owoce pieczemy w temperaturze 180°C przez około 25-35 minut.

Smacznego!

źródło: jejkuchnia.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation