Kuchnia

kuchnia

masło ziołowe lub czosnkowe. przepis.

Przygotuj:

200 g masła
pół pęczka szczypiorku
pół pęczka pietruszki
pół pęczka koperku
1 łyżka soku z cytryny
2 ząbki czosnku
sól, pieprz

Krok 1
Jak zrobić masło ziołowe? Zacznij od posiekania zieleniny. Jeśli masz ochotę na masło czosnkowe, to utrzyj posiekane ząbki, dodając odrobinę soli i soku z cytryny.

Krok 2
Wszystkie przygotowane składniki dodaj do miękkiego masła i dobrze zamieszaj. Dopraw pieprzem.

Krok 3
Tak przygotowane masło ziołowe musisz teraz owinąć pergaminem, lub folią aluminiową i włożyć do lodówki.

Krok 4
Pyszne masło czosnkowe... przepis nie jest zbyt sztywny. Jeśli chcesz możesz też dodać do niego zupełnie inne zioła, na przykład bazylię czy majeranek. Pamiętaj jednak, by zrezygnować wtedy z soku z cytryny.
jejkuchnia.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation