Kuchnia

Architektura

Kurczak na ostro z fasolką szparagową


Składniki:
1 pojedynczy filet z kurczaka (ok. 45 dag)
przyprawa do kurczaka
przyprawa gyros
ostra papryka w proszku
3 łyżki oleju
2 średniej wielkości cebule (2 x 10 dag)
50 dag mrożonej fasolki szparagowej 3 ząbki czosnku
pieprz ziołowy
sól morska
majeranek

Sposób wykonania:
Filet z kurczaka oczyścić z kości i błonek. Pokroić w kostkę, obsypać przyprawą do kurczaka, przyprawą gyros i ostrą papryką w proszku (dużo). Olej rozgrzać na patelni, przełożyć kawałki kurczaka i zrumienić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dodać do kurczaka i dalej smażyć. Zamrożoną fasolkę szparagową wrzucić do wrzącej wody i ugotować do miękkości. Następnie osączyć z wody i dodać do kurczaka razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Wymieszać razem i jeszcze chwilkę smażyć. Na koniec dodać pieprz ziołowy (dużo), sól morską i majeranek. Ponownie wymieszać i podawać na gorąco.

Źródło: http://www.smaczny.pl/przepis,kurczak_na_ostro_z_fasolka_szparagowa
Copyright © Smaczny.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation