Kuchnia

Kuchnia

składniki

2 jajka
1/2 cebuli
2 łyżeczki natki pietruszki
5 czarnych oliwek
3 plasterki szynki (wzięłam konserwową)
3 plasterki sera feta 12% tłuszczu
2 łyżki oliwy z oliwek
sól do smaku








przygotowanie


cebulkę pokroić i podsmażyć na łyżce oliwy z pokrojoną szynką. gdy już podsmażone dodać pietruszkę i pokrojone w kółka oliwki. ten farsz odstawić w ciepłe miejsce (piecyk, mikrofalówka). białka ubić na pianę - nie musi być sztywna, wtedy lepiej się połączy z żółtkami. Żółtka roztrzepać i połączyć z ubitymi białkami. rozgrzać łyżkę oliwy na patelni i smażyć omlet po 5-7 minut z każdej strony. gotowy zdjąć z patelni, ułożyć na połowie trzy plasterki fety i przykryć je przygotowanym farszem. wcinać od razu, bo pewnie wszyscy i tak już głodni!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation