Kuchnia

Inspiracje kulinarne

KURCZAK W SOSIE ŚMIETANOWO-SEROWYM
1. Pierś kurczaka kroję na mniejsze kawałki.

2. Doprawiam solą, granulowanym czosnkiem i odstawiam na 15 do 20 minut.

3. Po tym czasie smażę mięso na rozgrzanej oliwie na złocisty kolor.

4. Do śmietany dodaję utarty na drobnych oczkach tarki żółty ser i łączę składniki.

5. Następnie sos doprawiam słodką papryką, białym pieprzem i solą. Można dodać też zioła.

6. Do usmażonego kurczaka dodaję sos, podgrzewam całość przez kilka minut do momentu, aż sos będzie ciepły i ser się rozpuści.

7. Kurczaka w sosie śmietanowo - serowym podaję z ryżem lub makaronem np. penne lub świderkami i lekką sałatką.

czas przygotowania: 30 minut
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation