Kuchnia

Kulinarnie naleśnikki

Naleśniki z maślanki z serem i jagodami

Naleśniki: 250 ml maślanki
250 g mąki pszennej
1 jajko
20 g cukru
5 g sody oczyszczonej
5 g proszku do pieczenia
40 g masła
masło klarowane do smażenia
Nadzienie: 150 g twarogu
100 g jagód
10 g cukru waniliowego

Maślankę wymieszaj z jajkiem, a następnie z pozostałymi suchymi produktami (mąką, cukrem, proszkiem do pieczenia i sodą). Wszystko dobrze wymieszaj (możesz użyć miksera), dodaj rozpuszczone masło i ponownie wymieszaj. Ciasto odstaw na mniej więcej 30 minut. Twaróg utrzyj z cukrem waniliowym i delikatnie wymieszaj z jagodami. Naleśniki smaż na maśle klarowanym, nakładaj twaróg i zwijaj w rulonik.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation