Święta i uroczystości

Dania na Wielkanoc

Jajeczka z sałatką

składniki:

8 jaj na twardo
1 mała marchewka
kawałek selera korzeniowego
1 - 2 ogórki kiszone
1/2 cebuli cukrowej
3-4 łyżki groszku konserwowego
2 ząbki kiszonego czosnku (ze słoika z ogórkami)
2 łyżki siekanej zieleniny - koperek, szczypior, bluszczyk kurdybanek
2 - 3 łyżki majonezu
do smaku: sól, pieprz ziołowy, suszone pomidory z czosnkiem i bazylią

do przybrania: liście sałaty i zielenina



sposób przygotowania: marchewkę i selera obrałam, ugotowałam, po ostudzeniu pokroiłam w kosteczkę. Tak samo pokroiłam ogórki kiszone, czosnek, cebulę i 1 jajko. Składniki wymieszałam, doprawiłam, dodałam zieleninę, groszek i majonez, wymieszałam ponownie. Pozostałe jajka po obraniu przekroiłam wzdłuż na pół. Na każdą połówkę nakładałam kopiasto sałatkę. Posypałam suszonymi pomidorami, ułożyłam na półmisku wyłożonym sałatą i zieleniną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation