Kuchnia

kulinarnie desery

Crunchy
Składniki:

4 szklanki płatków owsianych

2 duże jabłka

8 łyżek oleju słonecznikowego

4 łyżki płynnego miodu

1/2 szklanki brązowego cukru

1 łyżeczka cynamonu

1/2 szklanki wiórek kokosowych



Jabłka umyć i dla zdrowia nie obierać ich ze skórki. Zetrzeć do dużej miski na dużych oczkach tartki. Dodać resztę składników i porządnie wymieszać.

Rozłożyć na dużej blaszy z piekarnika wyłożoną papirem do pieczenia.

Piec około 1 godzinę w 170oC.co 10 minut mieszając i przewracając warstwę na drugą stronę do złotego koloru.

Ostudzić i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Podawać z jogurtem lub mlekiem z ulubionymi owocami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation