Kuchnia

apetycznie

PRZYSTAWKA



Nachos macho



Składniki:


500 g mielonego mięsa wołowego lub indyczego
puszka kukurydzy
puszka hiszpańskiej czerwonej fasoli
puszka pomidorów bez skórki
łyżka koncentratu pomidorowego
trzy świeże papryki
dwie cebule
świeży czosnek
300 ml bulionu
kilka sztuk papryczek jalapeno
oregano
bazylia
sól pieprz
papryka w proszku
starty ser
chipsy nachos


Sposób przygotowania:



Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na oliwie aż wszystko się delikatnie zacznie szklić. Następnie dodajemy mięso mielone i dokładnie mieszając, smażymy przez około 15 min. Doprawiamy do smaku. Następnie w odpowiedniej kolejności dodajemy: drobno pokrojoną paprykę, kukurydzę, czerwoną fasolę, pomidory, koncentrat pomidorowy, posiekane ostre papryczki i około 300 ml bulionu. Jeżeli jest to konieczne jeszcze doprawiamy. Gotujemy do momentu kiedy wszystkie warzywa będą miękkie. Zupę podajemy posypaną startym serem z nachosami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation