Kuchnia

kuchnia

Łatwe ciasto z owocami
Składniki:

4 jajka
0,5 szklanki cukru (użyłam brązowego)
0,5 szklanki oleju
1 ½ szklanki mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
kilka kropel aromatu waniliowego
250g porzeczek lub dowolnych owoców (dałam 300g porzeczek)

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo olej, ciągle ucierając. Następnie wyspać partiami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wlać parę kropli aromatu waniliowego. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i oprószonej mąką blaszki, ja piekłam na blaszce 22cm. Na wierzchu ułożyć owoce i lekko docisnąć do ciasta, posypać po wierzchu brązowym cukrem. Piec około godziny w temperaturze 160oC .
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation