Kuchnia

Kuchenne Rewolucje

FRITATA

Składniki:
– 1 mała cukinia
– mała cebula
– 2 jajka
– 2 łyżki oliwy
– 2 suszone pomidory (opcjonalnie)
– szczypiorek
– sól, pieprz
– tymianek
– gałka muszkatułowa
– parmezan (albo inny ser, wedle
upodobań)

Sposób przygotowania:

Cebulkę podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną cukinię i dusimy parę minut, aż odparuje. W międzyczasie kroimy pomidory i dodajemy do cukinii. Przyprawiamy. (sól, pieprz, gałka, tymianek). Pod koniec dodajemy parmezan (ja dałam 2 łyżki, można dać mniej lub więcej.. bez parmezanu też się obejdzie).
Następnie przekładamy masę do naczynia żaroodpornego, zalewamy roztrzepanym jajkiem, posypujemy szczypiorkiem i parmezanem i gotowe! Tak przygotowane danie, zapiekamy 15 minut w temp 180°C. SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation