Kuchnia

Uczta dla podniebienia

Kotlety z kalafiora

Składniki (na 6-8 kotlecików):

pół średniego koalafiora
1/2 cebuli
ząbek czosnku
jajko
3 łyżki kaszy manny
opcjonalnie mąka przenna
pietruszka
sól, pieprz


Kalafiora ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić i rozgnieść widelcem. Na odrobinie oleju podsmażyć cebulkę i czosnek i dodać do kalafiora. Dodać jajko i kaszę mannę i wymieszać. Następnie wrzucić posiekaną pietruszkę ( ja dodałam jeszcze trochę świeżego groszku, bo miałam). Jeśli konsystencja masy jest nie ścisła, można dodać mąkę. Kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju (niewielkiej ilości). Można tez kotleciki obtoczyć w mące lub w jajku i bułce tartej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation