Nie można zakończyć żądania
błąd 500

Uuups!
Wystąpił błąd uniemożliwiający wczytanie strony!
Kod błędu alM20(w razie konieczności, przekaż go Administracji)

Wejdź na Stylowi.pl

Formularz kontaktowy:


Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Jajka faszerowane wiosennie
Aż trudno uwierzyć, że dzisiaj jest pierwszy dzień kalendarzowej wiosny. Inaczej sobie wyobrażałam ten przedświąteczny okres. Miało być ciepło, słonecznie a jest zimno i mokro. Chciałam zdjąć już zimowe buty i ciepłą kurtkę zamienić na lżejszy płaszcz. Niestety, narazie nie jest to możliwe.

Pomimo zimowej aury, w pierwszym dniu wiosny, proponuję jajka nadziewane wiosennym farszem. W farszu zamknęłam smaki wiosny, czyli ogórek, rzodkiewkę i natkę pietruszki. Bardzo mi smakowała taka radosna przekąska.



Składniki:

5 jajek
kilka rzodkiewek, 1 ogórek
sól, pieprz
3 łyżki majonezu
łyżeczka musztardy
kilka gałązek natki pietruszki

Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na pół. Żółtka wyjąć i włożyć do miski. Rzodkiewkę i ogórka pokroić w kosteczkę, natkę posiekać, dodać do żółtek. Dodać majonez, musztardę, sól, pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i faszerować jajka.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation