Kuchnia

finger food

Pogryzając przed telewizorem

Składniki:

6 jajek ugotowanych na twardo

6 dużych plastrów łososia

2 cykorie

12 zielonych oliwek

1/2 marynowanego strąka papryki

1 łyżka posiekanego szczypiorku

4 łyżki majonezu

2 łyżki naturalnego jogurtu

kilka gałązek koperku

estragon, tymianek, sól, pieprz

Jajka obierz i przekrój wzdłuż na pół. Liście cykorii umyj i osusz. 12 liści cienko posmaruj majonezem, na każdym połóż połówkę jajka. W żółtka lekko wciśnij po oliwce. Plastry łososia przekrój na pół i owiń nimi częściowo jajka (tak, by ich nie zakryć). Resztę majonezu wymieszaj z jogurtem, dopraw ziołami, solą i pieprzem. Na łososiu połóż po łyżce sosu i małej gałązce koperku. Paprykę pokrój w drobną kostkę, wymieszaj ze szczypiorkiem, posyp połówki jajek, udekoruj pozostałymi listkami cykorii.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation