Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

finger food: zawijańce z chorizo, suszonymi pomidorami i mozzarellą

składniki (na ok. 10 ślimaczków)

1 opakowanie ciasta francuskiego
125 g chorizo
ok 100 g mozzarelli do pizzy
8 – 10 suszonych pomidorów


piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.

chorizo i pomidory kroimy w drobne kawałki. mozzarellę trzemy na tarce.

schłodzony płat ciasta rozwijamy na desce lub blacie. posypujemy jedną warstwą sera, a następnie równomiernie wykładamy chorizo i suszone pomidory. posypujemy kolejną warstwą sera. zaczynając od krótszego boku zawijamy w rulon. ostrym nożem kroimy na ok 2-3 cm krążki. układamy na płasko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

pieczemy przez ok 10 – 15 minut. podajemy na ciepło.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation