Kuchnia

kuchnia

Krewetki królewskie z patelni z pomidorami i ziołami



Składniki:

dla 4 osób

600 g krewetek Black Tiger 16/20

2 szalotki

miąższ z 4 pomidorów

kilka listków bazylii

3 pokrojone w plastry ząbki czosnku

sok z 1 cytryny

1/2 szklanki białego wina

2 łyżki masła ziołowego

1 posiekana ostra papryczka czuszka

sól

pieprz cayenne



Posiekaną szalotkę i czosnek zeszklij na oliwie. Dodaj umyte i oczyszczone krewetki, smaż pięć minut. Następnie dodaj miąższ z pomidorów, czuszkę, sok z cytryny, białe wino i duś kolejne pięć minut. Dodaj masło ziołowe i bazylię. Dopraw do smaku solą i pieprzem cayenne. Podawaj z ryżem lub ciepłą białą bagietką.

Przepis: Robert Sowa
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation