Kuchnia

ZUPY

Zupa - krem z pomidorów i bazylią - jak zrobić? Przepis na krem pomidorowy WINIARY


* Rosół drobiowo-warzywny Domowa Kuchnia WINIARY - 2 kostki
* cebule - 2 sztuki
* oliwa z oliwek - 2 łyżki
* pomidory z puszki - 400 g
* posiekana bazylia - 2 łyżki
* sól,
* pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kostki rosołowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.


Obierz cebule i pokrój je w drobną kostkę.

Cebule zeszklij na oliwie i dodaj do rosołu.

Gotuj ok. 5 minut.

Dodaj pomidory i bazylię.

Gotuj kolejne 5 minut.

Zmiksuj.

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation