Kuchnia

good food

składniki
dla >6 osób

1 ¼ szklanki mąki pszennej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
szczypta soli,
¾ szklanki cukru,
1 1/3 szklanki wiórek kokosowych,
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,
2 krople zapachu migdałowego,
2/3 szklanki śmietanki 36 %,
½ szklanki roztopionego masła,
2 jajka,
12 kuleczek rafaello,
skŁadniki na polewĘ: 150 g białej czekolady,
1 szklanka wiórek kokosowych,
opis przygotowania
czas przygotowania: do 45 min

1. iloŚĆ: ok. 12 muffinek
wszystkie suche składniki mieszamy razem w miseczce. mokre składniki przekładamy do oddzielnej miseczki i mieszamy, następnie dodajemy suche składniki. trzepaczką łączymy do uzyskania gładkiej konsystencji. formę na muffinki wykładamy papilotkami lub smarujemy masłem i obsypujemy kaszą manną. do każdej wlewamy łyżkę ciasta, następnie wkładamy rafaello i pokrywamy całkowicie kuleczkę ciastem. pieczemy w temp. 180 c przez ok. 25 min. po ostudzeniu górę muffinek zatapiamy w rozpuszczonej białej czekoladzie i obtaczamy w wiórkach kokosowych. smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation