Inne

Kuchnia

Roladki z piersi kurczaka nadziewane marchewką i porem
Składniki (4 porcje):
4 piersi z kurczaka
3 średnie marchewki
2 średnie pory
ząbek czosnku
2 łyżki masła
sól, pieprz



Pory i marchewki, myjemy, obieramy, kroimy w paseczki. W patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim najpierw posiekany drobno czosnek, a po chwili dodajemy warzywa. Doprawiamy do smaku. Odstawiamy do ostygnięcia.

Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błon oraz tłuszczu i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie każdy filet po kolei układamy na foli posmarowanej oliwą, przykrywamy plastikową folią i rozbijamy dokładnie tłuczkiem.

Powierzchnię kurczaka dopraw do smaku solą i pieprzem po czym układamy na niej warstwę warzyw. Pierś rolujemy i spinamy 3-4 wykałaczkami. Na rozgrzanej odrobinie oliwy układamy roladki i dusimy pod przykryciem 20-30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation