Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

- 2 szkl. kwaśnego mleka lub maślanki (użyłam maślanki)
- 1/2 szkl. oleju
- 2 łyżki dowolnego dżemu
- 1 szkl. cukru
- 2 łyżki ciemnego kakao
- 3 szkl. mąki
- 2 płaskie łyżeczki sody
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- ew. 1-2 łyżeczki przyprawy piernikowej

W dużej misce wymieszać sypkie składniki, dodać pozostałe i wszystko razem dokładnie połączyć (za pomocą łyżki lub miksera). Przelać do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy (ok. 23×33 cm lub nieco mniejszej). Piec w temp. 170-180 st.C przez około 40 minut.
Po wystygnięciu ciasto można oblać polewą czekoladową.

Źródło przepisu
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation