Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Kurczak w porach


pierś kurczaka
por
papryka czerwona
olej
miód - 1 łyżka
keczup
sos sojowy
mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
ząbek czosnku

1 . Pierś kurczaka pokroić w kostkę i zamarynować.

Marynata:
olej - 2 łyżki
sos sojowy - 2 łyżki
keczup - 1 łyżka
papryka słodka
papryka ostra
pieprz ziołowy

2. Pora pokroić w 2 centymetrowe paski, paprykę pokroić w niedużą kostkę.

3. W woku obsmażyć kurczaka, dodać pora i paprykę. Wcisnąć ząbek czosnku, smażyć razem do lekkiego zmięknięcia porów. Dodać łyżkę miodu, wymieszać.

W 1/3 szklanki wody z 2 łyżkami sosu sojowego i 1 łyżką keczupu rozprowadzić 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej, zagęścić danie. Ewentualnie doprawić do smaku szczyptą soli lub zwiększyć ostrość - papryką.

Podawać z ryżem lub z bagietką. Bardzo smaczne, polecam
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation